Yhteystiedot  |  Johtoryhmä  |  Uutisia     In English

5.5.2015

MATKAKERTOMUS

Tiina Teivaanmäki osallistui pediatrian alan kokoukseen (Pediatric Academic Societies meeting, 22.-30.4.2015, San Diego, USA).

 

Vuosittainen Pohjois-Amerikassa järjestettävä Pediatric Academic Societies meeting pidettiin tänä vuonna San Diegossa, Kaliforniassa. Luentotarjonta oli valtava ja suuri posterinäyttely vaihtui päivittäin. Kutsuttujen luennoitsijoiden luennot, abstraktiluennot ja posterit antoivat hienon katsauksen tärkeimpiin tutkimusaiheisiin ja kansainvälisesti ajankohtaisiin aiheisiin. Laajan tarjonnan vuoksi tähän neljäpäiväiseen kokoukseen osallistumisesta oli hyötyä sekä kliiniseen että tutkimustyöhöni.

Osallistuin ensimmäistä kertaa näin suureen kansainväliseen yleispediatriseen kokoukseen. Järjestelyt olivat mallikelpoiset ja päivittäiset rutiinit oli tehty helpoiksi hyvine opastuksineen. Kokoukseen osallistuminen pienensi mielessäni tiedemaailmaa hiukan, ja oman tutkimusryhmän hahmottaminen maailman kartalla helpottui.

Kliinisen työn kannalta mielenkiintoisin luentosarja oli ylläpitonesteytyksen historiaa ja nykysuosituksia käsitellyt kokonaisuus. Loppupäätelmänä oli, että nykyisten hypotonisten liuosten sijaan tulisi pääsääntöisesti käyttää isotonisia ylläpitonesteitä. Tällainen uudistus toisi suuria muutoksia päivittäiseen työhön. Tutkimusaiheeseeni liittyviä luentoja oli vähemmän, mutta luennoimassa oli onneksi alan huippuasiantuntijoita. Oli hienoa päästä kuuntelemaan heidän ajatuksiaan oman väitöskirjaprojektini kannalta tärkeistä seikoista. Mieleenpainuvin kokemus oli kuitenkin prof. ja Pediatricsin päätoimittajan Lewis R.Firstin interaktiivinen ja innovatiivinen luento core curriculum trackissa opettamisesta. Enpä ole ennen yhtä innostavaa luennoitsijaa tavannut! Sain myös konkreettista tietoa tutkimusryhmistä ympäri maailman. Siitä on taatusti suuri hyöty tulevien projektien kanssa, ehkä jopa post doc- vaiheeseen asti.

VKTK

Biomedicum Helsinki
Haartmaninkatu 8
PL 700, 00029 HUS
Puhelin: +358 50 4154708
e-mail: vktk(at)helsinki.fi

Siirry sivun alkuun