Yhteystiedot  |  Johtoryhmä  |  Uutisia     In English

12.11.2014

MATKAKERTOMUKSIA

Anu Vatanen osallistui kansainvälisen lastenonkologiyhdistyksen (International Society of Paediatric Oncology, SIOP) 46. vuosikokoukseen Torontossa 21.-25.10.2014.

 

SIOP:n tarkoitus on tehostaa ja optimoida lasten syöpähoitoja kaikkialla maailmassa.

Tieteellinen ohjelma koostui yhteisluennoista, vierailevien luennoitsijoiden esityksistä, komiteoiden ja ryhmien sessioista, "Meet the expert" sessioista, oraaliesityksistä jaoteltuina eri osa-alueisiin. Valinnan varaa oli paljon ja piti sukkuloida samanaikaisten sessioiden välillä ehtiäkseen kuuntelemaan itseään eniten kiinnostavat esitykset. Osallistujia oli yli 1900 ja 92:sta eri maasta ympäri maailman.

Kokous järjestettiin Torontossa, Kanadan suurimmassa kaupungissa. Asukkaita Torontossa on noin 2.7 miljoonaa. Toronton katukuvassa näkyy vaikutteita Euroopasta, Latinalaisesta amerikasta, Aasiasta ja Karibialta. Joka toinen torontolainen on syntynyt muualla kuin Kanadassa. Perusterveydenhuolto on Suomen tapaan järjestetty valtion toimesta kaikille maan asukkaille ilmaisena.

Kongressikeskuksena toimi Sheraton hotelli aivan kaupungin keskustassa. Menin kaupunkiin muutama päivä ennen kokouksen alkua ja ehdin nähdä mm Toronto marathonin ja kävin n1,5h ajomatkan päässä sijaitsevilla Niagaran putouksilla.

Minulla oli posteri esillä kokouksessa sekä kankaisena että elektronisena erillisillä elektronisilla posteripisteillä. Postereita oli yhteensä yli 800. Posterisessio järjestettiin torstai iltana. Muuta yhteistä verkostoitumisohjelmaa olivat "Welcome reception" keskiviikkona, "Network event" Hockey Hall of Fame:ssa perjantaina ja "Fun Run" lauantai aamuna kukonlaulun aikaan Toronto Islandilla.

Kokouksen tieteellinen anti oli hyvä. Ennen kokouksen virallista ohjelmaa oli "Educational day", jonne olin ilmoittautunut. Päivän aikana oli yleisluentoja sekä "Free paper" sessioita, joista löytyi omaan tutkimusaiheeseen liittyviä esityksiä sekä hyvää koulutuksellista antia. Kokouksen aikana pääsin kuuntelemaan useiden tunnettujen kansainvälisten luennoitsijoiden upeita esityksiä, joista mieleen jäi päällimmäisenä luennot: "New Perspectives on Pain Management for Children with Cancer" ja "Social Media in Paediatric Oncology". Pääasiassa kävin kuuntelemassa omaan tutkimusaiheeseen liittyviä oraalisessioita neuroblastoomasta ja myöhäisvaikutuksista. Lisäksi mielenkiinnosta kuuntelin yhden session kehitysmaa puolelta, jossa käytiin läpi tyynenmeren alueen tilannetta ja oli mielenkiintoista kuulla mitä mm Uusi-Seelanti on tehnyt pienten saarien lasten onkologian hyväksi tukemalla paikallisten lastenlääkäreiden onkologista osaamista ja koulutusta.

VKTK

Biomedicum Helsinki
Haartmaninkatu 8
PL 700, 00029 HUS
Puhelin: +358 50 4154708
e-mail: vktk(at)helsinki.fi

Siirry sivun alkuun