Yhteystiedot  |  Johtoryhmä  |  Uutisia     In English

5.9.2012

MATKAKERTOMUKSIA

Virpi Koskela-Niska osallistui kesäkuussa NFOG kongressiin Bergenissä.

Virpi kirjoitti kokemuksestaan seuraavasti:

Osallistuin kesäkuussa 16.-19.6.2012 Bergenissä Norjassa järjestettyyn kongressiin, jonka englanninkielinen nimi oli 38th nordic congress of obstetrics and gynecology eli nfog. Tämä kongressi on perinteikäs pohjoismaalainen naistentautien ja synnytysten koulutustapahtuma, joka järjestettiin jo 38:tta kertaa. Tällä kertaa se pidettiin Norjassa, Bergenin kauniissa ja sateisessa kaupungissa. Osallistuin tähän kongressiin sen tarjoaman monipuolisen luentotarjonnan ja pienryhmäkoulutuksien vuoksi. Lisäksi pohjoismainen kongressi oli hyvä paikka tavata kollegoita ja kuulla hoitokäytännöistä muissa pohjoismaissa. Pääsin myös esittämään omaa tutkimustani pitämällä 10 minuutin pituisen suulllisen esityksen.

Kongressi alkoi lauantaina pienryhmäopetuksilla. Osallistuin peräaukon sulkijalihasrepeämän korjaussessioon sekä pienryhmäopetukseen, jossa harjoiteltiin hormonihäiriöiden diagnostiikkaa ja hoitoa potilastapausten pohjalta. Molemmat olivat erittäin hyviä ja käytännönläheisiä opetuksia. Sunnuntaiaamuna kongressi alkoi varsinaisesti ja oma esitykseni oli heti aamulla. Luentoja jatkui maanantaina ja tiistaina. Pääosin kävin gynekologista syöpää koskevilla luennoilla. Synnytysopin puolelta yksi parhaista esityksistä oli Hanna Rouheen pitämä suomalaisen, synnytyspelkoa käsittelevän tutkimuksen esittely. Lisäksi osallistuin posterisessioon ja erikoistuville gynekologeille järjestettyyn iltatilaisuuteen.

Kongressi jäi mieleen mukavana ja kiinnostavana koulutuksena. Intoa omaan työhön ja tutkimukseen sain paljon lisää. Oman esityksen pitäminen ja kysymyksiin vastaaminen oli kiva ja opettava kokemus myös. Pohjoismainen, rento ja ystävällinen ilmapiiri teki esiintymisen miellyttäväksi ja koko kokemuksen positiiviseksi.

 

VKTK

Biomedicum Helsinki
Haartmaninkatu 8
PL 700, 00029 HUS
Puhelin: +358 50 4154708
e-mail: vktk(at)helsinki.fi

Siirry sivun alkuun