Yhteystiedot  |  Johtoryhmä  |  Uutisia     In English

18.1.2006

VKTK:n info- ja koulutustilaisuus Helsingissä 11.1.2006

VKTK järjesti vuosittaisen valtakunnallisen kokouksen Helsingissä lääkäripäivien yhteydessä. Tilaisuuteen osallistui VKTK:n tutkijoita kaikista lääketieteellisistä tiedekunnista, VKTK:n teema-alueiden koordinaattoreita, työnohjaajia sekä johtoryhmän jäseniä.
VKTK:n johtaja, professori Mikael Knip kertoi VKTK:n ensimmäisestä nelivuotiskaudesta, joka päättyy vuoden 2006 lopussa. Tutkijakoulun toiminta on lähtenyt hyvin alkuun. VKTK:sta on tähän mennessä valmistunut yhdeksän tohtoria ja kuusi erikoislääkäriä, ja koulun tutkijaopiskelijat ovat tuottaneet 163 kansainvälistä alkuperäisjulkaisua vuosina 2003-2005. Tämän vuoden loppuun mennessä arviolta 19 tutkijaopiskelijaa saa väitöskirjaprojektinsa valmiiksi jo valmistuneiden lisäksi. Täten ensimmäisellä kaudella koulusta valmistunee 28 tohtoria. Koordinaattori, dosentti Seija-Liisa Karvonen kertoi tutkijakoulukäytännöstä ja -kouluun sitoutumisesta. Dosentti Merja Ashorn Tampereen yliopistosta opetti tutkijoille portfolion tekemistä. Merja painotti portfolion pedagogista merkitystä itseoppimisen välineenä (luentorungon voit ladata tästä).
Tauon jälkeen tutkijaopiskelijat esiintyivät. LL Riikka Turunen Helsingistä kertoi omasta tutkijanurastaan VKTK:ssa. Riikka on ollut mukana vuodesta 2003 asti ja väitellee kuluvan vuoden aikana. Hän lopettelee äitiyslomaansa ja on pienen Silja-tytön äiti. Tutkijoista tällä kertaa esitelmän omista projekteistaan pitivät LL Johanna Annunen-Rasila Oulusta, HLL Nina-Li Avellan ja LL Sanni Söderlund Helsingistä, LL Jukka Huttunen Turusta sekä LL Mari Hyvärinen, LL Jouni Pesola ja LL Pauliina Utriainen Kuopiosta. Esitelmät pidettiin englanniksi, kuten jatkossakin tullaan tekemään. Näin saadaan arvokasta harjoitusta kansainvälisiä kokouksia varten ja rakentavaa kritiikkiä kotikentällä.
Kokouksessa jaettiin myös ensimmäisen kerran "vuoden 2005 VKTK-tutkija"- palkinto. Se myönnettiin kuopiolaiselle Mari Hyväriselle. Palkinnon peruste on positiivinen asenne tutkimus- ja kliiniseen työhön sekä esimerkillinen sitoutuminen tutkijakouluun. Tunnustuspalkinto konkretisoituu tuhanneksi euroksi, jolla palkittu voi rahoittaa osallistumista johonkin alansa koulutustapahtumaan. S-LK 18.1.2006

Mari Hyvärinen Kuopiosta (oikealla) on vuoden 2005 VKTK-tutkija. Tutkijakoulun johtaja Mikael Knip ja koordinaattori Seija-Liisa Karvonen ojensivat palkinnon. Kuva Päivi Lehtinen

VKTK

Biomedicum Helsinki
Haartmaninkatu 8
PL 700, 00029 HUS
Puhelin: +358 50 4154708
e-mail: vktk(at)helsinki.fi

Siirry sivun alkuun