Yhteystiedot  |  Johtoryhmä  |  Uutisia     In English

26.1.2005

VKTK:n tutkijat Lääkäripäivien kursseilla ja VKTK:n infotilaisuudessa 11.-12.1.2005

Lääkäripäivillä järjestettiin taas tänä vuonna yhteistyössä Duodecimin kanssa tutkijankoulutusta tiistaina 11.1. (kurssit 217P "Tutkija tiedottaa" ja 227P "Tutkijakoulutus-jatkokurssi"). Kurssit toteutettiin pienryhminä siten, että osanottajia oli 30/kurssi. VKTK:n tutkijoita molemmille kursseille osallistui 11-12, joten olimme hyvin edustettuina.

Tutkija tiedottaa -kurssilla toimittajat Liisa Vainikainen, Ulla Korpela ja Liisa Koivula opastivat meitä median viidakossa. VKTK:n tutkijat Eija Piippo-Savolainen, Riikka Turunen ja Otto Helve pääsivät omakohtaisesti harjoittelemaan tiedotustilaisuuden järjestämistä. He olivat alustaneet tutkimuksistaan lyhyen esittelyn, jonka jälkeen he vastasivat toimittajien kysymyksiin ja tilanteet televisioitiin. Kaikkien mielestä kurssi oli hauska ja opettavainen. Vastaavanlainen kurssi järjetettäneen Lääkäripäivillä myös ensi vuonna. Tuula Vainikaisen laatiman kurssimateriaalin voit löytää www.duodecim.fi/koulutus >oppimateriaalit): Tuula Vainikainen: Tiedotusvälinesuhteiden ABC.
Iltapäivän kursseilla tutkijat jaettiin pienryhmiin, joissa käsiteltiin tutkimuksen rahoitusta ja hallintaa, kirjoittamista ja julkaisemista, väitöskirjaprojektia, tutkijan uraa post-doc-vaiheessa sekä hypoteesin testusta ja tutkimuksen voimaa.

Kurssien esitysmateriaalia on tulostettavissa (FiMnet-tunnuksilla) viikon 3 loppupuolelta alkaen kurssiohjelmien lopussa olevan KURSSIN MATERIAALI -linkin kautta.

Keskiviikkona 12.1. VKTK järjesti oman info- ja koulutustilaisuutensa, joka oli suunnattu varsinkin uusille tutkijoille, jotka aloittivat tammikuussa 2005. Tämän tilaisuuden ohjelmaan voit tutustua tästä. Tilaisuuteen osallistui 23 VKTK:n tutkijaa sekä ilahduttava joukko ohjaajia ja muita professoreita.

VKTK:n johtoryhmän puheenjohtaja, professori Seppo Pyrhönen Turun yliopistosta (vasemmalla) toimi ensimmäisen session puheenjohtajana. Biomedicumin johtaja, professori Tomi Mäkelä kertoi uusille tutkijoille tulevaisuuden näkymiä, eli kertoi tutkijakoulun jälkeisistä mahdollisuuksista. Mäkelä suositteli tutkijanuraa väitöskirjan jälkeenkin ja rohkaisi tutkijoita lähtemään ulkomaille kokeilemaan siipiään ja oppimaan uutta. Toisessa sessiossa tutkijat esittelivät lyhyesti väitöskirjaprojektejaan. Oli ilo kuunnella nuoretn tutkijoiden loistavia esityksiä ja esitysten synnyttämää vilkasta keskustelua. Kiitos kaikille osallistujille!

Riikka Lautamäki tutkii Turussa PET-keskuksessa. Hänen tutkimuksensa käsittelee sydänlihaksen verenviratusta ja aineenvaihduntaa aikuistyypin diabeetikoilla. Teea Salmen tutkimus käsittelee keliakian diagnostiikan parantamista. Hän työskentelee Tampereella, Finn-Medissä.

S-LK 26.1.2005

VKTK

Biomedicum Helsinki
Haartmaninkatu 8
PL 700, 00029 HUS
Puhelin: +358 50 4154708
e-mail: vktk(at)helsinki.fi

Siirry sivun alkuun