Yhteystiedot  |  Johtoryhmä  |  Uutisia     In English

13.10.2003

VKTK:n info- ja koulutustilaisuus Tampereella

VKTK piti paikallisen info- ja koulutustilaisuuden Tampereella 13.10. Kaikki VKTK:n tamperelaiset tutkijat olivat päässeet paikalle, vaikka osa asuu tai työskentelee tällä hetkellä muissa kaupungeissa. Myös työnohjaajista oli kiitettävän moni mukana.

Tilaisuuden ensimmäisen session puheenjohtajana toimi professori Markku Järvinen. Koulun johtaja Mikael Knip kertoi VKTK:n syntyvaiheista ja tutkijakoulun tavoitteista, jonka jälkeen koordinaattori Seija-Liisa Karvonen puhui koulun toiminnasta ja organisoitumisesta. Tampereen biolääketieteellisen ja bioteknologian tutkijakoulun johtaja, professori Kalle Saksela kertoi oman koulunsa toimintaperiaatteista, jonka jälkeen seurasi kiihkeää keskustelua tutkijapaikkojen jaosta yms. Kaikenkaikkiaan päätettiin kehittää yhteistyötä VKTK:n ja TGSBB:n välillä mm. koulutusten järjestämisessä. TGSBB:n Murikka summer school ja IMT:n summer programme ovat olleet varsin suosittuja koulun omien tutkijoiden lisäksi myös muiden tutkijakoulujen tutkijoiden piirissä. Rohkaisemme myös VKTK:n tutkijoita ottamaan osaa näille kursseille, mikäli siellä tilaa riittää.

Professori Timo Reunala toimi toisen session puheenjohtajana. Siinä tutkijat esittelivät lyhyesti omat väitöskirjaprojektinsa ja esittivät hankkeen vaiheen, eli missä mennään mahdollisen väitöksen suhteen. Pisimmällä hankeessaan on Petteri Kousa, joka erikoistuu ortopediaan ja työskentelee tällä hetkellä Jyväskylässä. Hänen projektinsa käsittelee jännesiirteen fiksaatiota kokeelliselta, biomekaaniselta kannalata polven eturistisiteen korjausleikkauksessa. Kaikki osatyöt on julkaistu tai painossa. Nyt Petteri työskentelee kuumeisesti yhteenvedon kanssa. Myös lasten diabeteksesta väitöskirjaa tekevät Marika Kuuskeri ja Sanna Hoppu arvioivat väittelevänsä vuonna 2004. Maritta Ukkosen primaaria progressiivista MS-tautia käsittelevä työ on hyvässä vauhdissa ja painossa olevia osatöitä on kaksi. Hanna Pellin alkoholipankreatiitin uusimista ja Mervi Viljamaan keliakian komplikaatioita käsittelevistä väitöskirjatöistä on yksi julkaistu osatyö.Auni Collingsin LASERI:a (lasten sepelvaltimotaudin riskitekijät) käsittelevä työ on vielä melko alkuvaiheissa julkaisujen suhteen, mutta muuten työ on käynnistynyt hyvin.

Kaikenkaikkiaan tilaisuus oli selvästi hyödyllinen ja kaivattu. Tutustuttiin puolin ja toisin ja tutkijat saivat keskustella ongelmistaan ja toiveistaan. Kävi ilmi, että kliinisen työn ohella on vaikea osallistua pitkiin, viikottain toistuviin tohtorinkoulutuksiin ja toivottiinkin VKTK:n puolesta järjestettäväksi muutaman päivän tehokurssi esim. statistiikasta ja/tai epidemiologiasta.

Kiitos Timo Reunalalle ja Markku Järviselle aktiivisesta otteesta ja tilaisuuden järjestämisestä!

VKTK

Biomedicum Helsinki
Haartmaninkatu 8
PL 700, 00029 HUS
Puhelin: +358 50 4154708
e-mail: vktk(at)helsinki.fi

Siirry sivun alkuun